De Franse Keuken

De gastronomie in de Lot is voortreffelijk en heel divers.

Gerechten

Liefhebbers van de bekende Foie Gras kunnen hun hart ophalen. Canard, de eend, is de regionale specialiteit met gerechten als Gésiers, Confit en Magret de Canard. De Cabécou geitekaasjes zijn terug te vinden in diverse salades en gerechten.

salade_gourmande_au_foie_grasroodschaduw

Salade Gourmande

gesiersroodschaduw

Salade de gésiers

Magret de Canard

Magret de Canard

cabecouroodschaduw

Salade de Cabécou

 

 

 

 

 

Deze lekkernijen vindt u op bijna iedere menukaart.

Wijn

vinnoirroodschaduwDe ‘Vin Noir’ is de trots van de Lot. Westelijk van Cahors in de vallei van de Lot, wordt de volle rode wijn met liefde en zorg geproduceerd. Wijnproeven kan op de diverse châteaux bij de vele wijnboeren in het gebied.
Er wacht u een hartelijke ontvangst.

Het openluchtrestaurant bij het Plan d’Eau, tegenover La Sainte, serveert ’s zomers iedere vrijdagavond Moules-Frites. Heerlijk eten en erg gezellig, een echte aanrader!

In Frayssinet-le-Gélat en de directe omgeving zijn diverse goede restaurants te vinden. In enkele daarvan wordt Nederlands gesproken.